samen werken aan een vitaler nederland

Door de gesprekken die ik had met mensen met financiële zorgen en de bijbehorende geldstress die ze daarbij hadden, leerde ik dat het een extra grote uitdaging is voor hen om zich gezond en vitaal te voelen.  Er is te weinig geld om gezond te eten of om te sporten. Of gewoon geen energie vanwege de stressvolle situatie die er is.

 

Daar wilde ik mijn pijlen op richten als sociaal ondernemer.  Mensen met geldkrapte helpen om zich gezonder en vitaler te voelen. Hoe blij was ik dat ik in aanraking kwam met een prachtig initiatief "Vincentius Vitaal" in Nijmegen. Een project waarmee de actieve leefstijl van mensen met geldkrapte te bevorderen en hier een beloning tegenover te zetten. Door meer te bewegen zijn producten en diensten beschikbaar, zoals verse groenten, verzorgingsproducten en uitjes met het gezin, om zich gezonder en vitaler te kunnen en mogen voelen. 

 

Dat was de start om dit project grootschaliger te maken en te koppelen aan de crisistijd met betrekking tot corona.

Ik nam met een aantal enthousiaste mensen het initiatief om met hulp van de organisatie Its my Life een vitaliteitscommunity te starten, rijkvannijmegenvitaal.nl.  En ook in De Liemers startten we 18 mei 2020 met liemersvitaal.nl.

En per 15 mei 2020 startte op mijn initiatief en in samenwerking met Rabobank Vallei en Rijn en SamenGezond ook een vitaliteitsproject. Vitaal in regio Foodvalley & SamenGezond .

 

Deze communities hebben meerdere doelen, te weten:

- Inwoners motiveren meer te bewegen, minder te zitten, gezonder te eten en zich hierdoor vitaler te gaan voelen

- Werkgevers helpen om hun werknemers (nog) vitaler te maken.

- Mensen met financiële zorgen steunen 

- Lokale ondernemers te steunen

 

Heb je interesse en wil je zo'n community ook starten in je regio. Ik wil je er met alle plezier bij helpen.

Bel of mail me en dan bespreken de mogelijkheden.